free css templates

Családok Átmeneti Otthona

FELTÖLTÉS ALATT

Családok Átmeneti Otthonának célja, az együttes, otthonszerű elhelyezés, bentlakás biztosítása a gyermek (kiskorú és nagykorú 21, illetve 24 éves koráig) és szülője számára, amennyiben elhelyezés hiányában lakhatásuk nem lenne biztosított, és a gyermeket emiatt el kellene választani a szülőjétől.

Elhelyezésre jogosultak köre  

Azok a családok, akik életvitelszerűen együtt élnek, de lakhatásuk átmenetileg nem biztosított, és ezáltal családi-, és szociális krízishelyzetbe kerültek. Elhelyezésre jogosult továbbá a válsághelyzetben lévő bántalmazott vagy várandós anya, illetve a szülészetről kikerülő anya és gyermek, valamint a várandós anya kérelmére az anya élettársa vagy férje. Az elhelyezést kérő családnak együttműködési készséget kell tanúsítania életkörülményeinek rendezése érdekében. 

Várólista van!  

Elhelyezési feltételek 

Az Átmeneti Otthon 3 család egyidejű elhelyezésére, elszállásolására alkalmas. A gyermekek átmeneti gondozása az alapjául szolgáló ok fennállásáig, de legfeljebb tizenkettő hónapig tart, kivéve ha az utógondozói ellátásban részesülő szülő a gyermekével együtt veszi igénybe az ellátást. Ebben az esetben a gyermek átmeneti gondozása legfeljebb a szülő utógondozói ellátásának fennállásáig tartható fenn az utógondozói ellátás helyszínén. 

A szolgáltatás térítés díj ellenében vehető igénybe. 

Családok Átmeneti Otthona 1182 Budapest, Üllői út 707.

Tel./fax: 061 290-4011, 0620 402-0005  Email: csalotthon@csibesz18.hu  

Szakmai vezető: Török Dóra

Küldjön üzenetet nekünk