best free css templates

Gyermekek Átmeneti Otthona

FELTÖLTÉS ALATT

Gyermekek Átmeneti Otthonának célja, hogy szervesen kapcsolódva a gyermekvédelem intézményrendszerébe, speciális segítséget nyújtson a szociálisan, mentálisan teljesítőképességük határára sodródott szülőknek, gyermekeknek problémáik időben felismerésében, kezelésében.

Az Átmeneti Otthon sajátos eszközeivel, a szülővel, gondviselővel kötött szerződés alapján a gyermek átmeneti elhelyezésével, családi krízismenedzseléssel szerepet tud vállalni a családi integráció megőrzésében, a veszélyeztetett gyermek pályára állásában. 

Elhelyezésre jogosultak köre 

A családban élő gyermek – 3-18 éves korig – aki átmenetileg ellátás és felügyelet nélkül maradna, vagy elhelyezés hiányában ezek nélkül maradna, valamint akinek ellátása a család életvezetési nehézségei miatt veszélyeztetett. 

Elhelyezési feltételek 

Az Átmeneti Otthon 12 fő ellátására alkalmas. A gyermekek átmeneti gondozása az alapjául szolgáló ok fennállásáig, de legfeljebb tizenkettő hónapig tart, kivéve ha az utógondozói ellátásban részesülő szülő a gyermekével együtt veszi igénybe az ellátást. Ebben az esetben a gyermek átmeneti gondozása legfeljebb a szülő utógondozói ellátásának fennállásáig tartható fenn az utógondozói ellátás helyszínén. 

A szolgáltatás térítési díj ellenében vehető igénybe.

Gyermekek Átmeneti Otthona 1181 Budapest, Kondor Béla sétány. 19.

Tel./fax: 061 296-0081, 0620 402-0006  Email: gyerotthon@csibesz18.hu  

Szakmai vezető: Kovács Péter József

Küldjön üzenetet nekünk